reker og scampi
Frisk og spicy rekesalat med nudler
La deg friste av en sommerfrisk rekesalat full av herlige asiatiske smaker. Og det er faktisk ikke så vanskelig å skjære grønnsakene i tynne staver som du kanskje tror!
5min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
tre fjerdedeler dllimesaft
4 tslimeskall (revet)
15 gfersk ingefær (revet)
3 ssfiskesaus (nam pla)
3 sssukker
2 sssambal oelek (eller sriracha-saus)
300 grisnudler
1 kgreker (kokte)
1 stkslangeagurk (i tynne staver)
2 stkgulrot (i tynne staver)
4 stkvårløk (finsnittet)
Fremgangsmetode
Start med dressingen: Rør sammen limesaft og -skall, revet ingefær, fiskesaus, sukker og sambal oelek (sterk chilisaus) i en skål. Smak til og juster – sausen skal smake ganske syrlig, men i balanse med salt, søtt og sterkt.
Kok nudlene som anvist på pakningen. Avkjøl og sett til side.
Skjær agurk (ikke den myke kjernen) og gulrot i tynne staver for hånd eller med juliennejern. Finsnitt vårløk og grovhakk urtene.
Vend nudler, reker, grønnsaker og urter sammen med dressingen. Dryss til slutt over grovhakkede nøtter og finsnittet chili.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆