Til hovedinnhold
reker og scampi

Italiensk sommersalat med grillet scampi og hjemmelaget hvitløksbrød

Enklere, kjappere, og mer delikat sommermat skal du lete lenge etter! Lag en deilig sommersalat av sesongens tomater, grillet scampi, fersk mozzarella og knasende godt hjemmelaget hvitløksbrød med ost!

Italiensk sommersalat med grillet scampi, fersk mozzarella, tomater i flere farger, basilikum og hjemmelagede hvitløksbrød.

15min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

2pkkokt scampi

1pkCoop Sødmetomater

1pkCoop plommetomater

1pkgule tomater

1stkCoop agurk

2pkCoop Mozzarella (fersk)

1håndfullfrisk basilikum

1ssCoop olivenolje med sitron

Kjapt cheesy hvitløksbrød:

1stkCoop Baguette rustique

100gsmør

3feddCoop hvitløk

1ssfrisk bladpersille (finhakket)

1håndfullCoop revet quattro 4 oster

Fremgangsmetode

Italiensk sommersalat

Vask og tørk tomater og agurk, og tørk godt av. Skjær tomatene i båter, og agurken i skiver.
Tre scampien på spyd, og grill på direkte varme et par minutter på begge sider, til gjennomvarme.
Legg tomater, agurk og basilikumblader på et fat. Riv den ferske mozzarellaen i biter, og fordel over grønnsakene. Legg over den grillede scampien, og ringle over olivenolje.
Servér med cheesy hvitløksbrød.

Kjapt cheesy hvitløksbrød

Del baguetten i to på langs, uten å steke den først.
Press hvitløk, finhakk bladpersille, og rør sammen hvitløk, bladpersille, smør og revet ost.
Smør et generøst lag med hvitløkssmør over baguettene, og stek på bakepapirkledd stekeplate på 200 grader, i ca. 15 minutter.
La brødet avkjøle seg litt, og del så i skiver.
Servér lune, til salaten.

Andre relevante oppskrifter