reker og scampi
One pan dumplings i red curry saus
En rask og smakfull hverdagsfavoritt! Her bakes wontons sammen med grønnsaker i en kremet og aromatisk saus av kokosmelk, lime og rød curry. Resultatet er en varmende, frisk og fyldig rett. Alt lages i én form, og middagen er klar på under en halvtime.

12min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 pkSmak* Wontons med reker og sitrongress
2 stkpak choi
Red curry saus:
2 feddhvitløk
3 sssoyasaus
1 tsfersk ingefær
2 ssred curry paste
1 ssristet sesamolje
1 ss riseddik
1 bokskokosmelk
1 stklime
Til servering:
2 stkvårløk
en halv buntfrisk koriander
1 nevepeanøtter
2 sschilicrisp
1 sssesamfrø
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 180 °C, over- og undervarme.
Skrell og finhakk hvitløk, og finriv ingefær. Vask lime, finriv skallet og press saften.
Ha hvitløk, ingefær, soyasaus, rød currypaste, sesamolje, riseddik, kokosmelk, limesaft og limeskall i en ildfast form på ca. 20 x 20 cm.
Visp sammen til en jevn saus.
Skyll pak choi, og skjær i grove biter.
Ha i formen, og vend sammen med sausen. Legg wontons på toppen.
Dekk formen med aluminiumsfolie eller lokk, og stek midt i ovnen i ca. 10-12 minutter, til wontonsene er gjennomvarme og grønnsakene møre.
Grovhakk vårløk, koriander og peanøtter, og strø over formen sammen med chilicrisp og sesamfrø ved servering.
Tips!
Retten smaker best nylaget, men rester kan oppbevares i kjøleskap i tett beholder i opptil 2 dager og varmes forsiktig opp i ovn eller mikro.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆
▆▆▆▆▆