Til hovedinnhold
reker og scampi

Kraft på rekeskall

Går rekeskallet rett i søpla? Da går du glipp av noe godt! Kok kraft på rekeskallet, så kan du lage de herligste supper og sauser senere.

Todelt bilde, på venstre side en skål rekeskall, på høyre side to glasskrukker fylt med rekekraft. En av krukkene har en metallsleiv stukket ned i.

1t / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

rekeskall

3ssnøytral olje (soya eller solsikke)

1stkløk (finhakket)

3feddhvitløk (hakket)

1stkfenikkel (liten, grovhakket)

10stkpepperkorn

1tsmalt koriander

2sstomatpuré

Fremgangsmetode

Finn fram en stor kasserolle. Ha i olje og mykne løk og hvitløk i oljen på medium varme noen minutter. Tilsett tomatpuré og rør. Legg i fennikel, pepper og korianderfrø.
Nå kan du helle i rekeskallene. Fyll på vann så det dekker et par cm over rekeskallene. Kok opp og senk temperaturen.
Sett på lokk og la trekke på lav temperatur (3-4) i en time. Skum av urenheter med en øse etter en halvtime.
Sil av kraften over i rene glass. Du kan velge å øse av fettlaget på toppen, men det er ikke nødvending.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit