reker og scampi
Vietnamesiske sommerruller med scampi
En smak av Vietnam på under en halvtime! Ferske sommerruller med scampi, knasende grønnsaker og nudler. Perfekt med en skål peanøttsaus på siden.

10min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Sommerruller:
300gCoop Scampi naturell
1stkagurk
1stkgulrot
1stkmango
1stkavokado
2stkvårløk
1håndfullfrisk mynte (eller frisk basilikum)
1pkrispapir
1pkrisnudler
Peanøttsaus:
3sshoisinsaus
1ssPeanøttsmør
1dlvann
1klypesukker
en halvtschili (eller sriracha)
Fremgangsmetode
Sommerruller
Skrell og strimle agurk, gulrot og mango. Skjær avokado og vårløk i tynne skiver. Del scampien gjerne i to på langs. Kok risnudlene etter anvisning på pakken og avkjøl.
Fyll en stor bolle med lunkent vann. Dypp et rispapir i vannet i 5–10 sekunder til det blir mykt, men fortsatt litt fast. Legg på et fuktig kjøkkenhåndkle eller en skjærefjøl.
Legg litt scampi, nudler, agurk, gulrot, mango, avokado, vårløk og mynte eller basilikum midt på rispapiret.
Brett sidene inn mot midten og rull stramt fra bunnen og opp til en tett rull. Gjenta med resten av ingrediensene.
Server gjerne med peanøttsaus til dipping.
Peanøttsaus
Varm opp hoisinsaus, peanøttsmør og vann i en liten kjele og rør til sausen blir jevn og litt tykk.
Smak til med en klype sukker og litt chili eller sriracha.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆