Til hovedinnhold
reker og scampi

Vietnamesiske sommerruller med scampi

En smak av Vietnam på under en halvtime! Ferske sommerruller med scampi, knasende grønnsaker og nudler. Perfekt med en skål peanøttsaus på siden.

Vietnamesiske sommerruller med scampi og grønnsaker servert i hvit skål med blått mønster, med en skål dipsaus på siden.

10min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Sommerruller:

300gCoop Scampi naturell

1stkagurk

1stkgulrot

1stkmango

1stkavokado

2stkvårløk

1håndfullfrisk mynte (eller frisk basilikum)

1pkrispapir

1pkrisnudler

Peanøttsaus:

3sshoisinsaus

1ssPeanøttsmør

1dlvann

1klypesukker

en halvtschili (eller sriracha)

Fremgangsmetode

Sommerruller

Skrell og strimle agurk, gulrot og mango. Skjær avokado og vårløk i tynne skiver. Del scampien gjerne i to på langs. Kok risnudlene etter anvisning på pakken og avkjøl.
Fyll en stor bolle med lunkent vann. Dypp et rispapir i vannet i 5–10 sekunder til det blir mykt, men fortsatt litt fast. Legg på et fuktig kjøkkenhåndkle eller en skjærefjøl.
Legg litt scampi, nudler, agurk, gulrot, mango, avokado, vårløk og mynte eller basilikum midt på rispapiret.
Brett sidene inn mot midten og rull stramt fra bunnen og opp til en tett rull. Gjenta med resten av ingrediensene.
Server gjerne med peanøttsaus til dipping.

Peanøttsaus

Varm opp hoisinsaus, peanøttsmør og vann i en liten kjele og rør til sausen blir jevn og litt tykk.
Smak til med en klype sukker og litt chili eller sriracha.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen