Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Røye i hvitløk og korianderrot

Røye eller ishavsrøye er en flott rød fisk i familie med laks og ørret, og du får den i butikken hele året. Prøv den med litt spennende asiatiske smaker som koriander, fish sauce og lime.

fisk_roye-hvitlok-korianderrot.jpg

10min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

2stkhele røyer

2stkkorianderrøtter

4feddhvitløk

12stkhvite pepperkorn (ristede)

en halvtssalt

1dlkyllingkraft

150gsukker (bruk gjerne palmesukker)

3ssfiskesaus (asiatisk)

2sslimesaft

1stksjalottløk (i skiver)

1cmingefær (i strimler)

1nevestangselleri (finhakket, bruk gjerne asiatisk selleri)

Fremgangsmetode

Skrap fisken fri for skjell og fileter den, behold skinnet på.
Knus pepper, korianderrot, hvitløk og salt i en morter til fin paste. Brun det godt i en kjele med litt olje, til en gyllen farge. Ha kyllingkraft og sukker/revet palmesukker og la det hele koke til sukkeret har løst seg opp.
Legg filetene i og la dem trekke forsiktig til de er ferdige.
Ta fisken opp av sausen og dra av skinnet. Legg filetene på et fat.
La sausen koke opp igjen og ha i finhakket asiatisk selleri, tilsett limesaft og hell over fisken.
Dander med skivet sjalottløk, strimlet ingefær og frisk koriander, og server.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit