sild

Rømmesild til jul

For mange blir ikke julefrokosten komplett uten minst én type julesild på bordet. Rømmesild er både kremet og smakfull, nydelig til for eksempel flatbrød!

Hjemmelaget rømmesild med løk og dill, servert i brunrød skål på lys trebakgrunn. Fersk dill og hele pepperkorn strødd rundt.

15min / 0min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

250gspekesildfilet

4dlmelk

1stkgul løk (i tynne ringer)

1 og en halvdlseterrømme

1sssterk sennep

1ssrevet sitronskall

en halvss7% eddik

1ssfrisk dill (finhakket)

en halvsssukker

en fjerdedeltsgrovmalt pepper

1klypesalt

Fremgangsmetode

Legg spekesildfiletene i et ildfast fat og hell over melk. La filetene vannes ut i minimum 2 timer, gjerne lenger.
Skyll og tørk sildefiletene godt og del i ca. 2 cm lange biter.
Skjær løk i tynne ringer. Bruk gjerne mandolin dersom du har det.
Legg løk og sild lagvis på glass med lokk. Oppskriften gir ca. ett glass á 5 dl.
Rør sammen seterrømme, sennep, sitronsaft, eddik og dill. Smak til med sukker og nykvernet pepper, og salt om nødvendig.
Hell dressingen over på glasset med sild og løk. Sett på tett lokk og oppbevar kjølig. Rømmesilden bør stå et døgn slik at smakene får utviklet seg.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit