sild
Rømmesild til jul
For mange blir ikke julefrokosten komplett uten minst én type julesild på bordet. Rømmesild er både kremet og smakfull, nydelig til for eksempel flatbrød!
15min / 0min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
250 gspekesildfilet
4 dlmelk
1 stkgul løk (i tynne ringer)
1 og en halv dlseterrømme
1 sssterk sennep
1 ssrevet sitronskall
en halv ss7% eddik
1 ssfrisk dill (finhakket)
en halv sssukker
en fjerdedel tsgrovmalt pepper
1 klypesalt
Fremgangsmetode
Legg spekesildfiletene i et ildfast fat og hell over melk. La filetene vannes ut i minimum 2 timer, gjerne lenger.
Skyll og tørk sildefiletene godt og del i ca. 2 cm lange biter.
Skjær løk i tynne ringer. Bruk gjerne mandolin dersom du har det.
Legg løk og sild lagvis på glass med lokk. Oppskriften gir ca. ett glass á 5 dl.
Rør sammen seterrømme, sennep, sitronsaft, eddik og dill. Smak til med sukker og nykvernet pepper, og salt om nødvendig.
Hell dressingen over på glasset med sild og løk. Sett på tett lokk og oppbevar kjølig. Rømmesilden bør stå et døgn slik at smakene får utviklet seg.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆