skalldyr
Frutti di mare – italiensk skalldyrpasta
Frutti di mare betyr rett og slett «havets frukter», og det er jo nettopp det du får i denne skalldyrpastaen. Havets delikatesser rett på tallerkenen!

10min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
350gspaghetti (300-400g)
8stkkamskjell
1pkkokte scampi (200 g)
1stknett blåskjell
20stkcherrytomater, delt i to
4ssExtra virgin olivenolje
2sshakket persille + mer til servering
2feddhvitløk, hakket
en halvstkrød chili, hakket
salt og pepper
Fremgangsmetode
Kok pastaen. Ta vare på pastavannet.
Stek kamskjellene ca 20 sekunder på hver side på høy varme i litt olje til de har fin og gyllen skorpe. Salt og pepre.
Ha olivenoljen i panna og tilsett hvitløk og chili. Rør i et halvt minutt, slik at oljen tar til seg smak.
Ha blåskjellene og tomatene i panna og sett på lokk til skjellene har åpnet seg.
Tilsett et par spiseskjeer med pastavann og scampiene og kok opp. Vend inn pastaen. Salt og pepre og dryss masse persille over.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆