skalldyr

Gratinert hummer med Gruyère

Synes du det er skummelt å dele en hel hummer? Her får du tips til hvordan du deler hummer og gratinerer den i herlig sitron og Gruyère.

Gratinert hummer med Gruyère, delt i to og servert på rustikk trefjøl på mørk linduk. Liten skål med aioli ved siden av.

10min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

2 porsjoner

1stkhummer (delt i to)

1ssvårløk

2feddhvitløk

2sschili

en fjerdedelstksitron (saften)

en halvdlnøytral olje

75gmeierismør

3ssgruyère

Fremgangsmetode

Oppdeling av hummer

Stikk kniven i krysset ved halen. Bruk litt kraft for å komme gjennom skallet.
Når du har har skåret hummerhalen i to opp til hodet, snur du hummeren slik at hodet er mot deg. Skjær hodet, akkurat der det har et T-kryss, og videre til hele hummeren er delt i to på langs.
Øverst i hodet, rett bak øynene finner du en liten bruskpose som kalles paven. Dette er magesekken til hummeren, og må fjernes. Ta tak i bruskposen og dra den ut. Resten av hummeren kan spises.
Fjern til slutt tarmen, som er den grå strengen som ligger langs ryggen.

Gratinert hummer

Kjør vårløk, hvitløk, chili, sitronsaft og litt olje med en stavmikser og bland inn smør. Bland godt slik at smøret blir godt og grønt.
Smør et tynt lag med kryddersmør utover hummerkjøttet og topp med finrevet gruyère.
Gratiner hummeren et par minutter i ovnen slik at smøret smelter og osten får en gyllen skorpe.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit