skalldyr

Paella med skalldyr

En raus gryte paella gir sydenstemning uansett årstid, og her får du både fisk og skalldyr i nydelig krydret harmoni.

Paella med blåskjell, reker og brosme servert i turkis kjele på mørk bakgrunn. Grønne urter strødd rundt og over. Stor serveringsskje ved siden av.

50min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

1dlextra virgin olivenolje

4feddknust hvitløk

1stkfinhakket løk

4stktomater (delt i to, fjern frø og grovhakk kjøttet)

1stkrød paprika (finhakket)

2tspaprikapulver

10stksafrantråder

1stilkrosmarin (liten)

2dlhvitvin (kan ersattes med en skvis sitronsaft eller eddik i 2 dl vann)

1lkyllingkraft (eller grønnsakskraft)

5dlarborioris (eller annen rundkornet ris)

en halvstknett blåskjell (økologiske)

20stkreker

400gbrosmefilet (delt i 8 stykker)

Fremgangsmetode

Start med å finne frem en paellapanne eller en stor og bred panne.
Varm oljen og tilsett løk, hvitløk, paprika og tomater. La dette surre til du oppnår en dyp rødfarge. Det kan ta 10-15 minutter. Nå tilsetter du safran, rosmarin og parikapulver.
Tilsett risen og rør godt. Hell over vin og kraft og la dette stå på lav varme uten lokk. Etter 20 minutter, eller når risen har absorbert væsken, skrur du opp varmen i noen minutter. Dette for å få krønsj i bunnen av pannen.
Legg på fiskestykkene og blåskjellene.
Slå av varmen og legg reker på toppen. Legg på lokk eller folie og la dette stå og trekke i fem minutter før servering.

Tips!

Skal du virkelig flotte deg legger du på fire kokte norske sjøkreps på samme tid som rekene.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit