skalldyr
Paella med skalldyr
En raus gryte paella gir sydenstemning uansett årstid, og her får du både fisk og skalldyr i nydelig krydret harmoni.
50min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
1 dlextra virgin olivenolje
4 feddknust hvitløk
1 stkfinhakket løk
4 stktomater (delt i to, fjern frø og grovhakk kjøttet)
1 stkrød paprika (finhakket)
2 tspaprikapulver
10 stksafrantråder
1 stilkrosmarin (liten)
2 dlhvitvin (kan ersattes med en skvis sitronsaft eller eddik i 2 dl vann)
1 lkyllingkraft (eller grønnsakskraft)
5 dlarborioris (eller annen rundkornet ris)
en halv stknett blåskjell (økologiske)
20 stkreker
400 gbrosmefilet (delt i 8 stykker)
Fremgangsmetode
Start med å finne frem en paellapanne eller en stor og bred panne.
Varm oljen og tilsett løk, hvitløk, paprika og tomater. La dette surre til du oppnår en dyp rødfarge. Det kan ta 10-15 minutter. Nå tilsetter du safran, rosmarin og parikapulver.
Tilsett risen og rør godt. Hell over vin og kraft og la dette stå på lav varme uten lokk. Etter 20 minutter, eller når risen har absorbert væsken, skrur du opp varmen i noen minutter. Dette for å få krønsj i bunnen av pannen.
Legg på fiskestykkene og blåskjellene.
Slå av varmen og legg reker på toppen. Legg på lokk eller folie og la dette stå og trekke i fem minutter før servering.
Tips!
Skal du virkelig flotte deg legger du på fire kokte norske sjøkreps på samme tid som rekene.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆