skalldyr
Pasta med hummer, sitron og persille
Hummer er en av våre mest eksklusive råvarer og er selvskreven som festmat. Heldigvis trenger du ikke lage komplisert tilbehør for at hummeren skal skinne! Lag en enkel pasta med hummer, sitron og persille.
25min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
2 porsjoner
250 glinguine (eller fettuccine)
2 stkkokte hummer
4 feddhvitløk
1 stkfennikel
1 stkrød chili
1 håndfullhakket persille
1 stkøkologisk sitron
2 sssmør
2 ssolje
1 klypesalt og pepper
Fremgangsmetode
Kok pasta som anvist på pakken. Spar på 1 dl av kokevannet!
Rens ferdigkokt hummer som du ville gjort med en reke. Klem inn kroppen rett under hodet og vri av.
Bruk en kraftig saks til å klippe opp skallet i buken ned til halen og brekk skallet utover. Bruk gjerne hansker!
Skjær et snitt halvt gjennom ryggen og fjern tarmen med en kjøkkenpinsett. Del den i helt i to og legg delene med snittflaten opp.
Rens klørne ved å brekke av den lille bevegelige delen av klørne. Knekk den store delen med bredsiden av en kraftig kniv eller med en hammer.
Pass på at skallet ikke knuses, det skal bare knekkes så mye at klokjøttet kan tas helt ut. Legg klokjøttet til side.
Legg de halverte hummerkroppene i en ildfast form eller på et stekebrett kledd med bakepapir. Ha en klatt smør på hver del og grill i 1-2 minutter under grillelementet på full styrke.
Finhakk hvitløk, chili og fennikel. Fres dette i en dyp stekepanne i litt olje til det er mykt og blankt. Ha pastaen over i panna og bland godt sammen.
Hakk persille, legg 1/3 til side. Vend inn persille i pastaen. Rasp sitronskall og skvis halve sitronen over. Del hummeren i mindre biter om ønskelig. Smak til med salt og pepper.
Server pastaen med hummerklørne og litt ekstra persille på toppen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆