skalldyr
Pasta med kamskjell, grønnkål og bringebær
Lyst på en skikkelig digg pastarett? Prøv pasta med stekte kamskjell, smørdampet grønnkål og en frisk bringebær-vinaigrette!
20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
150 gfrosne bringebær
2 sshakket timian
1 sshvitvinseddik
2 ssolivenolje
400 gspagetti (fersk)
1 pkgrønnkål
2 sssmør
12 stkkamskjell
1 klypesalt og pepper
1 kurvfriske bringebær
40 gparmesan
Fremgangsmetode
Bruker du frosne kamskjell er det viktig å tine dem riktig. Legg kamskjellene i et dørslag med en dyp tallerken under, og la dem tine i kjøleskapet i noen timer, eller over natten.
Mos bringebær og tilsett hakket timian og eddik til bringebærvinaigrette. Varm opp, pisk inn olje og smak til med salt og pepper. Sett til side.
Kok spagetti som anvist på pakken.
Fjern de grove stilkene fra grønnkålen. Kok opp litt vann i en romslig kasserolle (vannet skal akkurat dekke bunnen), tilsett smør og en klype salt. Ha i grønnkålen og la det koke over høy varme til grønnkålen akkurat er mør.
Krydre kamskjellene med salt og pepper. Skjær et rutemønster på begge sider. Stek dem i smør i en varm panne, cirka 1 minutt på hver side.
Felles for alle skalldyr er at de skal ha minimalt med varmebehandling. Stekes de for lenge, blir de seige.
Anrett nykokt spagetti på 4 tallerkener med grønnkål og stekte kamskjell. Drypp med bringebærvinaigrette og pynt med friske bringebær. Ha grovhøvlet parmesan på til slutt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆