Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Skrei med nøttesmør og ertestuing

Brunet smør får en fin nøtteaktig smak og passer veldig godt til skrei og annen hvit fisk. Server pannestekt skrei med ertestuing, ristede mandler, granateple og nøttesmør til.

Skrei med nøttesmør og ertestuing

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

800gskrei

grovt salt

pepper

olje til steking

Nøttesmør:

200gsmør

Ertestuing:

400ggrønne, frosne erter

50gsmør

salt og pepper

Fremgangsmetode

Del fisken i fire og dryss den med grovt salt. La den ligge i 20 minutter. Skyll av saltet med kaldt vann og tørk fisken med tørkepapir.
Varm litt olje i stekepannen. Stek fisken i ca. 5 minutter på middels varme. Snu den og stek den videre et par minutter til.

Nøttesmør:

Skjær smøret i terninger og ha det i en kjele.
Smelt smøret på middels varme og la det småkoke mens du rører jevnlig. Når det bobler og freser godt, begynner vannet i smøret å fordampe.
Når alt vannet har fordampet, slutter det å frese og smøret begynner å skumme. Nå er det viktig å røre hele tiden. I løpet av sekunder blir smøret gyllent og får en deilig nøtteaktig aroma. Ikke la det koke så lenge at smøret blir brent.
Kle en sil med kjøkkenpapir og hell smøret gjennom silen. På den måten fjerner du bunnfallet som har samlet seg i kjelen. Øs det varme smøret over fisken.
Tips: Rist hakkede hasselnøtter eller valnøtter i tørr panne og ha det i smøret. Rør inn kapers som gir en god og syrlig smak på smøret. Du kan også smake til smøret med et par spiseskjeer soyasaus, finhakket ingefær og hvitløk.

Ertestuing:

Kok opp en kjele med vann og ha i de frosne ertene. La vannet koke opp igjen, og hell av vannet. Ertene trenger bare et raskt oppkok.
Rør inn smøret til det smelter. Hvis ertepureen blir for tykk, kan du spe med litt melk, fløte eller litt av kokevannet. Smak til med salt og pepper.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆