skrei
Kremet fiskesuppe med bakt skrei, reker og grønnsaker
Benytt sjansen når det er skreisesong og lag en god, hvit fiskesuppe helt fra bunnen av, med hjemmelaget fiskekraft, masse grønnsaker og ovnsbakt skrei.
1t 20min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 stkskreihode og bein
1 lvann
400 ggrønnsaker (blandet gulrot, sellerirot, purreløk, i biter)
4 dlmatfløte
1 ssmaisenna (hvis du vil ha suppen litt tykkere)
400 gskrei (i biter)
1 dæsjsalt og pepper
20 greker (renset)
2 sshakket gressløk
2 sshakket persille
Fremgangsmetode
Kok hode og bein i 1 liter vann i 20–30 minutter. Sil godt og kok inn væsken til ca. 6 dl. Det skal ikke fosskoke, bare trekke.
Tilsett grønnsakene og la dem koke i kraften i 2 minutter. Tilsett fløte og ev. maisennamel hvis du vil ha suppen tykkere.
Krydre skreien med salt og pepper og bak fisken i ovnen på 120 °C i 20 minutter.
Anrett suppen på tallerkener, ha i grønnsaker, reker og skrei. Topp med hakkede urter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆