skrei
Kremet fiskesuppe med bakt skrei, reker og grønnsaker
Benytt sjansen når det er skreisesong og lag en god, hvit fiskesuppe med mye fisk og sprø grønnsaker.
40min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 stkskreihode og bein
1 lvann
400 ggrønnsaker (blandet gulrot, sellerirot, purreløk, i biter)
4 dlmatfløte
1 ssmaisenna (hvis du vil ha suppen litt tykkere)
400 gskrei (i biter)
1 dæsjsalt og pepper
20 greker (renset)
2 sshakket gressløk
2 sshakket persille
Fremgangsmetode
Kok hode og bein i 1 liter vann i 20–30 minutter. Sil godt og kok inn væsken til ca. 6 dl. Det skal ikke fosskoke, bare trekke.
Tilsett grønnsakene og la dem koke i kraften i 2 minutter. Tilsett fløte og ev. maisennamel hvis du vil ha suppen tykkere.
Krydre skreien med salt og pepper og bak fisken i ovnen på 120 °C i 20 minutter.
Anrett suppen på tallerkener, ha i grønnsaker, reker og skrei. Topp med hakkede urter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆