Til hovedinnhold
skrei

Kremet fiskesuppe med bakt skrei, reker og grønnsaker

Benytt sjansen når det er skreisesong og lag en god, hvit fiskesuppe med mye fisk og sprø grønnsaker.

fiskesuppe_med_skrei.jpg

40min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1stkskreihode og bein

1lvann

400ggrønnsaker (blandet gulrot, sellerirot, purreløk, i biter)

4dlmatfløte

1ssmaisenna (hvis du vil ha suppen litt tykkere)

400gskrei (i biter)

1dæsjsalt og pepper

20greker (renset)

2sshakket gressløk

2sshakket persille

Fremgangsmetode

Kok hode og bein i 1 liter vann i 20–30 minutter. Sil godt og kok inn væsken til ca. 6 dl. Det skal ikke fosskoke, bare trekke.
Tilsett grønnsakene og la dem koke i kraften i 2 minutter. Tilsett fløte og ev. maisennamel hvis du vil ha suppen tykkere.
Krydre skreien med salt og pepper og bak fisken i ovnen på 120 °C i 20 minutter.
Anrett suppen på tallerkener, ha i grønnsaker, reker og skrei. Topp med hakkede urter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit