30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
2 porsjoner
Dette trenger du:
400 gskreifilet (du kan også bruke torsk)
en halv lvann
en fjerdedel dlsalt
1 sssolsikkeolje
en halv stkchorizopølse (eller bacon)
en halv stkgranateple
1 sshakket bladpersille
en halv stksitron
1 klypesalt og pepper
Mandelpotetpuré:
5 stkmandelpoteter
en fjerdedel dlfløte
2 sssmør
1 klypesalt og pepper
Fremgangsmetode
Forvarm stekeovnen til 200 grader.
Legg fiskestykkene i vann tilsatt salt og la dem ligge i 15 minutter.
Brun fisken i olje. Legg stykkene deretter over på stekebrett og etterstek dem i ovn i ca. 4 minutter til de er gjennomstekt.
Skjær pølsen i små terninger og stek dem til de er gylne og sprø i stekepanne.
Ta kjernene ut av granateplet og rør dem sammen med finhakket persille og revet sitronskall.
Mandelpotetpuré
Skrell poteter og skjær dem i skiver eller terninger. Kok dem møre i usaltet vann.
Hell kokevannet av og damp potetene til de er helt tørre, for å få en lett, fin purè.
Mos dem og spe på med fløte. Rør inn smør, og smak til med salt og pepper.