fisk og sjømat
Sprø seibiff med løk
Lett å lage, lett å like! Sprøstekt seibiff med løk, råkost og poteter slår an både hos små og store.

20min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 pkXtra Seifilet Naturell
1 stkløk
800 gsmåpoteter
2 og en halv dlgrovt salt
1 stkegg
4 ssgriljermel (eller brødrasp)
2 ssfinhakkede urter
1 stksitron
1 klypesalt
1 klypepepper
Råkost:
3 stkgulrøtter
en fjerdedel stkhodekål
Soyasmør:
3 sssmør
1 og en halv sssoyasaus
2 tskapers
Fremgangsmetode
Tin fisken, helst i kjøleskap over natta, eller ca. 2 timer på benken.
Råkost
Strimle gulrøtter og kål til råkost. Press over saften av en sitron og krydre med salt og pepper. La den stå og trekke.
Saltkok poteter
Ha potetene i en kjele, hell over 2,5 dl grovt salt og nok vann til å dekke.
Kok opp, reduser varmen og la småkoke 10-15 minutter til potetene er møre. Hell av vannet og la potetene dampe seg tørre. Børst av noe av saltet før servering.
Løk
Skjær løken i tynne skiver. Smelt 1 ss smør i en panne på middels varme og stek løken myk og gyllen, ca. 5-7 minutter. Sett til side.
Seifilet
Del seifileten i porsjonsstykker. Visp egget i en skål. Bland griljermel/brødrasp, finhakkede urter, salt og pepper på en annen tallerken. Vend fisken først i egg, deretter i griljermel-blandingen, så alle sidene blir dekket.
Stek seibiffene i en panne på middels varme, ca. 2-3 minutter per side, til de er gylne og akkurat flaker seg.
Soyasmør
Smelt 2 ss smør, rør inn 1-2 ts soyasaus og gjerne 2 ts kapers. Hold varmt.
Server seibiffene med stekt løk, råkost og saltkokte poteter. Press over litt sitron, dryss på friske urter. Topp gjerne med sprøstekt løk.
Tips!
Bruk ferdig råkostmiks hvis du har dårlig tid eller vil gjøre det enkelt.
Også god med potetmos!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆