Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Sprø seibiff med løk

Lett å lage, lett å like! Sprøstekt seibiff med løk, råkost og poteter slår an både hos små og store.

Sprø seibiff med saltkokte poteter, råkost og soyasmør servert på hvit tallerken på mørk trefjøl.

20min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Sprø seibiff:

1pkXtra Seifilet Naturell

1stkegg

4ssgriljermel (eller brødrasp)

2ssfinhakkede urter

Saltkokte poteter:

800gsmåpoteter

2 og en halvdlgrovt salt

Stekt løk:

1sssmør

1stkgul løk

Råkost:

3stkgulrøtter

en fjerdedelstkhodekål

1stksitron

1klypesalt og pepper

Soyasmør:

2sssmør

1tssoyasaus (smak til)

2tskapers

Fremgangsmetode

Tin fisken, helst i kjøleskap over natta, eller ca. 2 timer på benken.

Råkost

Strimle gulrøtter og kål, og press over saften av en sitron. Smak til med salt og pepper, og la råkosten trekke.

Saltkokte poteter

Ha potetene i en kjele, hell over 2,5 dl grovt salt og nok vann til å dekke.
Kok opp, reduser varmen og la småkoke 10-15 minutter til potetene er møre. Hell av vannet og la potetene dampe seg tørre.
Børst av noe av saltet før servering.

Løk

Skjær løken i tynne skiver. Smelt 1 ss smør i en panne på middels varme og stek løken myk og gyllen, ca. 5-7 minutter. Sett til side.

Sprø seibiff

Del seifileten i porsjonsstykker.
Visp egget i en skål, og bland griljermel/brødrasp, finhakkede urter, salt og pepper på en annen tallerken.
Vend fisken først i egg, deretter i griljermel-blandingen, så alle sidene blir dekket.

Soyasmør

Smelt smør, og rør inn soyasaus og kapers. Hold varmt til servering.
Server seibiffene med stekt løk, råkost og saltkokte poteter. Press over litt sitron, dryss på friske urter. Topp gjerne med sprøstekt løk.

Tips!

Bruk ferdig råkostmiks hvis du har dårlig tid eller vil gjøre det enkelt.
Også god med potetmos!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen