fisk og sjømat
Sprø seibiff med løk
Lett å lage, lett å like! Sprøstekt seibiff med løk, råkost og poteter slår an både hos små og store.

20min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Sprø seibiff:
1pkXtra Seifilet Naturell
1stkegg
4ssgriljermel (eller brødrasp)
2ssfinhakkede urter
Saltkokte poteter:
800gsmåpoteter
2 og en halvdlgrovt salt
Stekt løk:
1sssmør
1stkgul løk
Råkost:
3stkgulrøtter
en fjerdedelstkhodekål
1stksitron
1klypesalt og pepper
Soyasmør:
2sssmør
1tssoyasaus (smak til)
2tskapers
Fremgangsmetode
Tin fisken, helst i kjøleskap over natta, eller ca. 2 timer på benken.
Råkost
Strimle gulrøtter og kål, og press over saften av en sitron. Smak til med salt og pepper, og la råkosten trekke.
Saltkokte poteter
Ha potetene i en kjele, hell over 2,5 dl grovt salt og nok vann til å dekke.
Kok opp, reduser varmen og la småkoke 10-15 minutter til potetene er møre. Hell av vannet og la potetene dampe seg tørre.
Børst av noe av saltet før servering.
Løk
Skjær løken i tynne skiver. Smelt 1 ss smør i en panne på middels varme og stek løken myk og gyllen, ca. 5-7 minutter. Sett til side.
Sprø seibiff
Del seifileten i porsjonsstykker.
Visp egget i en skål, og bland griljermel/brødrasp, finhakkede urter, salt og pepper på en annen tallerken.
Vend fisken først i egg, deretter i griljermel-blandingen, så alle sidene blir dekket.
Soyasmør
Smelt smør, og rør inn soyasaus og kapers. Hold varmt til servering.
Server seibiffene med stekt løk, råkost og saltkokte poteter. Press over litt sitron, dryss på friske urter. Topp gjerne med sprøstekt løk.
Tips!
Bruk ferdig råkostmiks hvis du har dårlig tid eller vil gjøre det enkelt.
Også god med potetmos!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆
