sild
Tomatsild til jul
For mange blir ikke julefrokosten komplett uten minst én type julesild på bordet. Tomatsild er både enkelt å lage, og holder seg fint noen uker i kjøleskapet.

15min / 24t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
120gketchup
2sssolbærsirup
2ssrapsolje
3ss7% eddik
1ssvann
1sssukker
en halvtsgrovmalt pepper
1klypesalt
1stkrødløk (i tynne skiver)
250gkryddersildfileter
4stknellikspiker
1stklaurbærblad
Fremgangsmetode
Rør sammen ketchup, solbærsirup, rapsolje, eddik, vann og sukker. Smak til med rikelig med pepper, og salt om nødvendig.
Skjær rødløken i tynne ringer. Bruk gjerne mandolin dersom du har det.
Tørk kryddersildfiletene med kjøkkenpapir og del i ca. 2 cm brede biter.
Legg løk og sild lagvis på glass med lokk. Oppskriften gir ca. ett glass á 5 dl.
Fordel nellikspiker i lagene og legg laurbærbladet ca. midt i glasset.
Hell tomatsausen over sildebitene, sett på tett lokk og oppbevar kjølig. Tomatsilden er klar etter ett døgn.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆