Til hovedinnhold
frukt og grønt

Asiatisk vegetarwok med hjemmelaget woksaus

Alt kan wokes, men kan alle woke? For å få det aller beste resultatet lønner det seg å lære seg hvilken rekkefølge grønnsakene skal i pannen.

Asiatisk vegetarwok med hjemmelaget woksaus

15min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

1buntvårløk

200gsopp (shiitake-, aroma- eller kongeøsterssopp)

2stkrøde paprika

200ggrønnkål

1ssnøytral olje

1stkmango

2stkavokado

140gris

en halvdlkokos (revet)

1stklime

400gedamamebønner

1håndfullpeanøtter (usaltede)

1håndfullfrisk koriander

Dette trenger du til woksausen:

en halvdlPeanøttsmør (fint)

2ssflytende honning

1dlsoyasaus

2sslimesaft

en halvtschiliflak

Fremgangsmetode

Start med å lage woksausen. Ha alle ingrediensene i et syltetøyglass eller lignende og rist til peanøttsmøret er oppløst i sausen. Bruk eventuelt en liten foodprocessor. Sett til side.
Finsnitt vårløken, del soppen i skiver og paprikaen i biter. Riv grønnkålbladene fra stilkene og finsnitt bladene.
Kok ris som anvist på pakken. Når risen er ferdigkokt blander du inn revet kokos og saft fra 1 lime.
Varm en wokpanne eller dyp stekepanne. Rist først peanøttene i en tørr panne. Legg til side.
Fres soppen for seg i tørr panne i 1-2 minutter. Tilsett så oljen og resten av de oppskårede grønnsakene.
Fjern belgen rundt edamamebønnene, bønnene kan tilsettes rett fra fryseren. Wok i et par minutter før du heller over sausen og blander godt.
Topp woken med ristede peanøtter og finhakket koriander. Server med mango og avokado i skiver og ris.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn