Til hovedinnhold
frukt

Ovnsbakte epler med urtesmør

Ta smaksløkene med på en reise og server bakte epler med urtesmør til middagen. Det lekre tilbehøret er enkelt å lage og smaker himmelsk til blant annet and og svinekjøtt!

Ovnsbakte epler. Toppen av eplene er skåret av, og eplene er fylt med nøttefyll før toppen er satt på igjen.

20min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

6stkepler (små)

8ssromtemperert smør

4feddrevet hvitløk

1ssfrisk salvie (finhakket)

30ghavregryn

40ggrovhakkede hasselnøtter

en halvtssalt

en halvtspepper

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 180˚C. Vask og tørk eplene godt og skjær av toppen. Stikk ut kjernene og sett eplene i en ildfast form.
Rør sammen smør, hvitløk, salvie, havregryn, hasselnøtter, salt og pepper til det er godt blandet.
Fyll eplene med urtesmøret og sett på den avskårne toppen. Sett formen på rist midt i ovnen og stek eplene møre. Det tar ca 20 minutter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit