frukt
Ovnsbakte plommer med honning og blåmuggost
Nyt de norske plommene mens de er i sesong! Ovnsbakte plommer med honning og blåmuggost er både fruktige og smakfulle! Perfekte som tilbehør til svin, eller som tapas!
10min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
4 stkplommer
1 ssflytende honning
1 tschilipulver
1 klypepepper
50 gblåmuggost
50 gpinjekjerner
Fremgangsmetode
Del plommene i to og ta ut steinene. Legg dem i en ildfast form med snittflaten opp. Pensle på honning og dryss over chilipulver og pepper etter smak.
Stekes i ovnen 5 minutter på 200 grader.
Ta ut formen, del blåmuggosten i skiver og legg på plommene. Sett formen tilbake i ovnen og gratiner et par minutter på øverste rille, til osten har smeltet.
Rist i mellomtiden pinjekjernene et par minutter i tørr, varm stekepanne. Dryss disse over til slutt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆