Til hovedinnhold
frukt og grønt

Grillspyd med grønnsaker

Du trenger bare grønnsaker! Med digge marinader og deilige dipper blir grillspyd med grønnsaker et kongemåltid.

Bildet er tatt ovenfra og viser grillspyd med squash, sopp, grønn paprika, sukkererter, urter og chili. Ved siden av står en skål med rømmedipp med revet limeskall og chili.

20min / 2t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

1stkgul squash

1stkgrønn squash

8stksjalottløk ( i båter)

8stksjampinjonger

16stkcherrytomater

1stkgrønn paprika

1stkrød paprika

1posesukkererter

1stkaubergine

Asiatisk marinade:

1stklime (skall og saft)

2feddhvitløk

1tsflaksalt

en fjerdedeltspepper

6ssextra virgin olivenolje

2tsfinrevet ingefær

1tsfinhakket chili

Provencalsk marinade:

1ssprovencekrydder

1tsflaksalt

en fjerdedeltspepper

6ssextra virgin olivenolje

2feddhvitløk

en halvstksitron (saften)

Asiatisk dip:

1begerlettrømme

1tsfinhakket chili

1stklime (saft og finrevet skall)

1feddfinhakket hvitløk

2ssfinhakket koriander

2ssfinhakket mynte

Basilikumdip:

1begerlettrømme

2ssketsjup

en fjerdedeltschilipulver

1feddfinhakket hvitløk

4sshakket basilikum

1sssitronsaft

Fremgangsmetode

Skjær grønnsakene i like biter. Cherrytomatene lar du være hele.
Tre grønnsakene på spydene, gjerne annenhver sort. Lager du provencalske spyd, bruker du båter av løk, rød paprika, grønn squash, aubergine og tomater.
Bland ingrediensene til en provencalsk marinade og legg spydene i marinaden et par timer i kjøleskap.
Tre løkbåter, sopp, grønn paprika og gul squash på spyd. Bland ingrediensene til den asiatiske marinaden og legg spydene i marinaden et par timer i kjøleskap.
Bland sammen ingrediensene til de to dippene.
Tørk av marinaden på grillspydene forsiktig og legg dem på grillen. Grill til du har oppnådd fin farge og grønnsakene er ferdige. Du kan legge spydene over på indirekte grilling i 10 minutter for å få grønnsakene gjennomstekte.
Pensle med marinade hvis du ønsker det.
Server grillspyd med dipper til.

Tips

Bruker du trespyd legger du dem i kaldt vann i 30 minutter før du skal grille. Dette for at de ikke skal brenne opp på grillen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit