20min / 2t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 stkgul squash
1 stkgrønn squash
8 stksjalottløk ( i båter)
8 stksjampinjonger
16 stkcherrytomater
1 stkgrønn paprika
1 stkrød paprika
1 posesukkererter
1 stkaubergine
Asiatisk marinade:
1 stklime (skall og saft)
2 feddhvitløk
1 tsflaksalt
en fjerdedel tspepper
6 ssextra virgin olivenolje
2 tsfinrevet ingefær
1 tsfinhakket chili
Provencalsk marinade:
1 ssprovencekrydder
1 tsflaksalt
en fjerdedel tspepper
6 ssextra virgin olivenolje
2 feddhvitløk
en halv stksitron (saften)
Asiatisk dip:
1 begerlettrømme
1 tsfinhakket chili
1 stklime (saft og finrevet skall)
1 feddfinhakket hvitløk
2 ssfinhakket koriander
2 ssfinhakket mynte
Basilikumdip:
1 begerlettrømme
2 ssketsjup
en fjerdedel tschilipulver
1 feddfinhakket hvitløk
4 sshakket basilikum
1 sssitronsaft
Fremgangsmetode
Skjær grønnsakene i like biter. Cherrytomatene lar du være hele.
Tre grønnsakene på spydene, gjerne annenhver sort. Lager du provencalske spyd, bruker du båter av løk, rød paprika, grønn squash, aubergine og tomater.
Bland ingrediensene til en provencalsk marinade og legg spydene i marinaden et par timer i kjøleskap.
Tre løkbåter, sopp, grønn paprika og gul squash på spyd. Bland ingrediensene til den asiatiske marinaden og legg spydene i marinaden et par timer i kjøleskap.
Bland sammen ingrediensene til de to dippene.
Tørk av marinaden på grillspydene forsiktig og legg dem på grillen. Grill til du har oppnådd fin farge og grønnsakene er ferdige. Du kan legge spydene over på indirekte grilling i 10 minutter for å få grønnsakene gjennomstekte.
Pensle med marinade hvis du ønsker det.
Server grillspyd med dipper til.
Tips
Bruker du trespyd legger du dem i kaldt vann i 30 minutter før du skal grille. Dette for at de ikke skal brenne opp på grillen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆