potet
Hasselback søtpoteter
Hasselbackpoteter er knallgodt til kjøtt, kylling og kalkun, og hasselback søtpoteter er like digg! Skjær dem i tynne, tynne skiver, krydre og bak dem i ovn.
![Hasselback søtpoteter på fat med gaffel](/assets/contentful/b26eki8n3vte/2OaPZiiYa1a9SC0sbGOJv7/9dcd9f03cb708eec2a06176afdeca65f/469465736_-_Hasselbaktepoteter.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
40min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
4 stksøtpoteter (middels store)
2 sssolsikkeolje (eller rapsolje)
2 klypesalt
en halv tsnykvernet pepper
8 stilkertimian
40 gsmør
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 210 ºC.
Skyll søtpotetene godt. Skjær potetene i tynne skiver nesten helt igjennom. Et triks er å legge en spisepinne på hver side av søtpoteten og skjære ned til spisepinnene.
Legg potetene i en ildfast form og pensle dem med olje. Krydre med salt og pepper.
Grovhakk timianstilkene og dytt dem ned mellom skivene. Topp søtpotetene med smør.
Bak søtpotetene i ovnen i ca. 40 minutter til de er helt møre. Øs smøret i formen over søtpotetene underveis.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆