45min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
2 porsjoner
Dette trenger du:
2 stkartisjokker
1 stksitron
2 sssalt
Fransk dip:
1 dlolivenolje
1 ssflytende honning
1 tsdijonsennep
1 feddhvitløk
en halv stksitron
1 tshvitvinseddik
1 klypesalt
1 klypepepper
2 stilkerpersille (finhakket)
Fremgangsmetode
Knekk av stilken under selve artiskokkhodet. Her må du ta litt i. Skjær av den aller nederste delen av artisjokken, slik at den kan «stå» flatt.
Kok opp rikelig med vann i en stor kjele. Tilsett salt og en sitron delt i skiver. Kok artisjokkene i 30-45 minutter, avhengig av størrelsen. Artisjokken er ferdigkokt når de innerste bladene lett kan trekkes ut.
Lag dippen ved å piske sammen olivenolje, honning og sennep. Finhakk hvitløksfeddet til det er fint som en mos. Bland inn.
Smak til dippen med sitronsaft, hvitvinseddik, salt og pepper. Bland inn finhakket persille til slutt.