Til hovedinnhold
sauser, dressing og dip

Hjemmelaget grønn pesto

Har du ikke laget hjemmelaget pesto før? Det er kjempelett, og smaker minst like godt som den du får på glass. Dessuten er det en genial måte å bruke opp rester av urter på! Du kan nemlig bruke både persille, basilikum og timian når du ønsker deg en skikkelig frisk urtesaus til maten.

Hjemmelaget grønn pesto i firkantet skål, servert på avlangt trebrett med skivet parmesan, ristede pinjekjerner og fersk basilikum.

10min / 5min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Superenkel

Ingredienser

4 porsjoner

1pottefersk basilikum (tilsett gjerne rester av andre ferske urter om du har det)

2feddhvitløk

2ssristede pinjekjerner

50grevet parmesan

1 og en halvdlgod olivenolje

1tsgrovt flaksalt (smak til)

Fremgangsmetode

Ha basilikumblader, hvitløk, ristede pinjekjerner og parmesan i en food processor.
Kjør sammen til en jevn blanding, og spe med olivenolje mens maskinen går.
Smak til med salt til slutt, og justér med mer olivenolje om pestoen er for tykk.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit