Til hovedinnhold
sauser, dressing og dip

Hjemmelaget ketchup

Når du først har fått smaken på hjemmelaget ketchup kommer du til å bli helt hekta. Da er det jo bra det er så enkelt å få et godt resultat.

Hjemmelaget ketchup på glass og flaske, står på et rustikk trebord. Ferske urter og tomater i bakgrunnen.

1t 30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1stksjalottløk (finhakket)

1feddhvitløk (finhakket)

1ssolivenolje

1bokshermetiserte knuste tomater (ca. 400 gram)

50gtomatpuré

5ssbrunt sukker

en halvdleplesidereddik (eller klar 7% eddik)

1sshvitvinseddik, eller sitronsaft

1tspaprikapulver

1tsgrovt flaksalt

en fjerdedeltspepper

Fremgangsmetode

Rens og finhakk løk og hvitløk. Varm opp olje i en tykkbunnet gryte på middels sterk varme og stek løken blank og myk. Pass på at løken ikke blir brent. Det kan gi en besk smak på ketchupen.
Bruk stavmikser til å kjøre tomatene til en jevn blanding.
Ha tomater, tomatpuré, sukker og eddik i gryta. Kok opp, senk temperaturen og la sausen småkoke i ca. 1 time.
Smak til med paprikapulver, salt og pepper.
Kjør sausen jevn med en stavmikser eller food processor.
Hell ketchupen over på varme, tørre og sterile glass eller flasker. Oppskriften gir ca. 3 dl ketchup.
Sett på lokk og la glassene avkjøle på benken. Uåpnede glass og flasker oppbevares mørkt og kjølig i 6-12 måneder. Åpnede glass oppbevares i kjøleskapet og er holdbare i 2-3 uker.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit