30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 stkblomkålhode
3 ssolje (nøytral)
2 ssmaisenna
1 tsspisskummen (+ ekstra til topping )
flaksalt
persille (finhakket)
sitronbåter
Tahinisaus:
1 dltahini
1 dlvann (ca)
2 sssitronsaft
en halv tshvitløkspulver
flaksalt
Fremgangsmetode
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og del opp blomkålen i små buketter. Ha blomkålbukettene i en stor bolle. Vend inn olje, maisenna, spisskummen og litt salt. Vend det godt sammen.
Ha blomkålbukettene på et stekebrett med bakepapir. Bak dem i 15 minutter, vend på dem og bak videre i 10 minutter.
Skru på grillfunksjonen på ovnen de siste 3 minuttene for å få dem sprø med en gyllen overflate. Snu på dem underveis. Du kan også bruke en airfryer til dette.
Skyll og finhakk persillen. Del sitronen i båter.
Visp sammen tahini, vann, 2 ss sitronsaft og hvitløkspulver. Smak til med salt.
Topp de stekte blomkålbukettene med tahinisaus, spisskummen, persille og sitron.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆