Til hovedinnhold
frukt og grønt

Hjemmelaget sprøstekt løk

Hva med å imponere med din egen sprøstekte løk? Det er lekende lett, og du trenger bare en gul løk, litt salt og olje egnet til fritering, som f.eks. rapsolje.

Hjemmelaget sprøstekt løk i gjennomsiktig skål av glass på beige linserviett. Hel og halvert fersk løk i bakgrunnen.

20min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

4stkgul løk

2dlrapsolje (mer om nødvendig)

1tssalt (smak til)

Fremgangsmetode

Hell litt olje i en dyp stekepanne eller en kasserolle (ca 1 cm med olje). Sett på middels varme.
Kutt løken i tynne, tynne, lange og jevne strimler, (ca 2 mm tykke). Legg de deretter mellom kjøkkenpapir og klem lett for å få av noe av fuktigheten.
Friter strimlene til de får en gyllen brun farge. Her kan det være lurt å teste med én løkbit først for å se om oljen er varm nok. Det ser du vet at oljen sprudler lett rundt løken.
Pass på å ikke friter for mye av gangen - strimlene må nemlig ha litt boltringsplass for å bli fritert.
Legg de ferdig friterte strimlene på kjøkkenpapir så overflødig olje renner av — da blir de sprø! For ekstra smak kan du strø litt salt over.
Den sprøstekte løken kan fint oppbevares i en tett beholder i kjøleskapet, der holder den seg i mange dager.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit