Til hovedinnhold
sauser, dressing og dip

Lettvint og frisk appelsinsaus

En nydelig appelsinsaus løfter måltidet og passer spesielt godt til lyst kjøtt. Prøv det neste gang du skal servere kalkun eller kylling.

Gylden appelsinsaus i klassisk hvitt sausenebb. Sausen står på et bord sammen med en skål waldorfsalat og en middagstallerken med kalkunstek og rosenkål.

30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

50gsmør

en halvstkgul løk (finhakket)

8dlkraft (eller silt sjy)

2dlferskpresset appelsinsaft (eller appelsinjuice)

2sssoyasaus

2ssappelsinmarmelade

en fjerdedeltspepper

Fremgangsmetode

Smelt smør i en kasserolle på middels sterk varme. Stek finhakket løk til den er blank og myk.
Tilsett sjy/kraft, appelsinjuice og soyasaus. Kok inn til halv mengde.
Smak til appelsinsausen med marmelade og pepper. Bruk stavmikseren dersom du ønsker en jevn saus uten klumper.
Er sausen for tynn, kan du lage jevning med litt maisenna og kaldt vann. Husk å la sausen koke opp igjen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit