sauser, dressing og dip
Lettvint og frisk appelsinsaus
En nydelig appelsinsaus løfter måltidet og passer spesielt godt til lyst kjøtt. Prøv det neste gang du skal servere kalkun eller kylling.

30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
50gsmør
en halvstkgul løk
8dlkyllingkraft
2dlferskpresset appelsinsaft
2sssoyasaus
2ssappelsinmarmelade
en fjerdedeltspepper
Fremgangsmetode
Finhakk løk og sett til side.
Smelt smør i en kasserolle på middels sterk varme. Stek finhakket løk til den er blank og myk.
Tilsett kyllingkraft, appelsinjuice og soyasaus. Kok inn til halv mengde.
Smak til appelsinsausen med marmelade og pepper. Bruk stavmikseren dersom du ønsker en jevn saus uten klumper.
Er sausen for tynn, kan du lage jevning med litt maisenna og kaldt vann. Husk å la sausen koke opp igjen.
Tips!
Skal du servere sausen til kalkun er det supert å bruke stekesjyen fra kalkunen istedenfor kyllingkraft.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆