Til hovedinnhold
sauser, dressing og dip

Lettvint og frisk appelsinsaus

En nydelig appelsinsaus løfter måltidet og passer spesielt godt til lyst kjøtt. Prøv det neste gang du skal servere kalkun eller kylling.

Lettvint og frisk appelsinsaus servert i klassisk hvitt sausenebb. Sausen står på et bord sammen med en skål waldorfsalat og en middagstallerken med kalkunstek og rosenkål.

30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

50gsmør

en halvstkgul løk

8dlkyllingkraft

2dlferskpresset appelsinsaft

2sssoyasaus

2ssappelsinmarmelade

en fjerdedeltspepper

Fremgangsmetode

Finhakk løk og sett til side.
Smelt smør i en kasserolle på middels sterk varme. Stek finhakket løk til den er blank og myk.
Tilsett kyllingkraft, appelsinjuice og soyasaus. Kok inn til halv mengde.
Smak til appelsinsausen med marmelade og pepper. Bruk stavmikseren dersom du ønsker en jevn saus uten klumper.
Er sausen for tynn, kan du lage jevning med litt maisenna og kaldt vann. Husk å la sausen koke opp igjen.

Tips!

Skal du servere sausen til kalkun er det supert å bruke stekesjyen fra kalkunen istedenfor kyllingkraft.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen