potet
Mettende søtpotetsalat med fetaost og harissadressing
Har du lyst på en mettende salat med masse herlige smaker? Da skal du lage søtpotetsalat med fetaost og granateple. Perfekt til middag og på koldtbord.

1t / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
3stkstore søtpoteter
2ssolivenolje
1dæsjsalt og pepper (etter smak)
1begerkokte grønne linser
1stkgranateple
en halvdlristede hasselnøtter
200gfetaost
3stilkervårløk
Harissadressing:
4stkrøde chili
4stkrøde paprika
4feddhvitløk (hakket)
1 og en halvtssalt
2tsmalt spisskummen
2tsmalt koriander
en halvdlolivenolje
2ssakasiehonning
4sssitronsaft
2tsrevet sitronskall
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 175 grader.
Skrell søtpotetene og kutt dem i terninger. Ha søtpotetene på et bakebrett og sprinkle over olivenolje, salt og pepper. Bak dem i ovnen i cirka 40 minutter til søtpotetene er møre.
Skyll linsene godt i rennende vann.
Del granateplet i to, og rens ut kjernene.
Rist hasselnøttene i en varm panne til det tynne skallet løsner. Gni av skallet.
Del fetaosten i terninger og finhakk vårløken.
Ha alle ingrediensene i en salatbolle og bland godt. Server med harissa-dressingen ved siden av.
Harissadressing
Forvarm ovnen til 250 grader.
Del chili og paprika i to og fjern frøene.
Legg paprika og chili med skinnsiden opp på et bakebrett og grill dem til skinnet blir helt svart.
Legg paprika og chili i en skål dekket med plastfolie og la det stå i ca. 10 minutter før du drar av skinnet.
Kjør paprika, chili, hvitløk, salt, spisskummen, koriander og olje til en tykk harissa-saus i en hurtigmikser.
Ha i honning og smak til med sitron. Juster ev. tykkelsen med litt mer olje.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆