potet
Fløtegratinerte poteter
Fløtegratinerte poteter er ikke så vanskelig å lage. Bare husk å skjære potetene i tynne skiver, og dekk dem med fløte og ost. En liten luksus også til hverdagsmiddagen, og nydelig til alt fra kylling til biff!

50min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
12stkstore, kokefaste poteter (10-12)
4dlkremfløte
1 og en halvdlost
1stkgul løk, grovhakket
2feddhvitløk, finhakket (ca)
4stkkvister med fersk timian, finhakket (ca)
Fremgangsmetode
Skrell potetene dersom de har tykt skall, men hvis du bruker potetsorter med tynt skall, kan du fint la være å skrelle. Bare husk på å vaske potetene godt.
Skjær potetene i tynne skiver, og bruk enten en mandolin eller en foodprosessor med bladskiver. Smør en ildfastform godt med smør, og legg først et lag med potetskiver i bunnen, dryss over hakket hvitløk og løk, og gjenta til alle potetskivene er lagt på.
Hell i kremfløte, dryss over salt og pepper. Sett i ovnen på 200 ˚C i 30 minutter.
Ta ut formen og legg på ost og fersk finhakket timian, gratiner i ca. 15-20 minutter til osten er smeltet og gyllen. La fløtegratinerte poteter hvile i ca. 10 minutter til fløten har satt seg og ikke er så rennende.
Server som det er i ildfastform rett på middagsbordet!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆