potet
Hash browns i vaffeljernet
Hash browns – eller røstipoteter som de også er kjent som – lager du vanligvis ved å steke små «kaker» av rå, raspede poteter. Her bruker vi i tillegg både blomkål og gulrøtter, og steker dem i vaffeljernet!

20min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2stkstore poteter
2stkgulrøtter
en halvstkblomkål
2stkegg
1 og en halvdlrevet gulost
1tssalt
en fjerdedeltspaprikapulver
en fjerdedeltspepper
1tsFersk gressløk (finhakket)
1sssmør til steking
Fremgangsmetode
Skyll grønnsakene godt, og riv dem på den groveste siden av et rivjern.
Legg de revne grønnsakene i kaldt vannbad, og la ligge noen minutter.
Hell av vannet, og klem ut all væsken du klarer. Her er det viktig å få vekk så mye som over hodet mulig for å unngå bløte hash browns.
Tilsett salt, pepper og paprikapulver, finhakket frisk gressløk, revet ost, og de to eggene i grønnsaksblandingen. Bland godt sammen.
Varm et vaffeljern, pensle med smør, og legg cirka 2 ss av grønnsaksblandingen i midten.
Stek i noen minutter til den er sprø utenpå og gjennomstekt. Serveres straks.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆