potet
Klassisk potetsalat
En klassisk potetsalat er perfekt tilbehør til grillmat, spekemat og på koldtbordet.
15min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
10 stkkokefaste poteter (fks. Beate)
en halv stkpurreløk
1 stkgrønt eple
3 dllettrømme (1 boks)
4 ssmajones
1 tssalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Skrell og kutt potetene i biter, kok i lettsaltet vann til de er møre.
Skjær purreløken i skiver. Eplet kan enten skjæres i løvtynne båter eller raspes i salaten, avhengig av hva du liker. Raspet gir mer saft, mens tynne båter gir mer sprø tyggemotstand.
Rør sammen dressingen av rømme, majones, salt og pepper før du vender den forsiktig inn i potetene, med purre og eple.
Rør inn litt av gangen og slutt når du synes det er nok. Noen liker mye dressing, andre liker potetsalaten ganske tørr.
Kan serveres med en gang, men den blir gjerne bedre av å stå en stund. Husk da å ha i litt mer dressing enn du liker, for den tørker inn i potetene.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆