potet
Røstipoteter med parmesan
Røstipoteter er sprø utenpå og myke inni, og er det perfekte tilbehøret til kjøtt. En ekstra bonus er at du kan lage alt klart på forhånd!
30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
5 porsjoner
500 gkokefaste poteter
1 stkstor sjalottløk
1 feddhvitløk
1 ssfrisk timian (hakket)
en halv tssalt
en fjerdedel tspepper
50 gparmesan
4 sssmør (smeltet)
1 håndfullgressløk (til pynt)
Fremgangsmetode
Riv potetene på et rivjern. De behøver ikke å skrelles. Legg de raspede potetene i et rent kjøkkenhåndkle og vri ut overflødig væske.
Finhakk hvitløk, sjalottløk og timian. Bland sammen med potetene.
Tilsett salt, pepper, smeltet smør og revet parmesan.
Form små lapper, ca. 20 stykker, og stek dem gyllenbrune på hver side i panna. Du trenger ikke ekstra fett i panna.
Legg røstipotetene på et stekebrett kledd med bakepapir og stek videre i 10-15 minutter ved 180 grader i ovnen.
Hvis du vil, kan du lage røstipotetene nesten klare i forveien, og bare ettersteke dem i ovnen rett før servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆