potet
Skinny fries i airfryer
Tilbehør til pølser og burger lager du enkelt i airfryeren mens du griller! Prøv disse skinny fries'ene, godt krydrede og ekstra tynne fries som blir skikkelig sprø og gode i airfryer!

20min / 40min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
4 stkstore poteter
2 ssraps- eller solsikkeolje
en halv tssalt
en fjerdedel tsnykvernet pepper
en fjerdedel tspaprikapulver
en fjerdedel tshvitløkspulver
Fremgangsmetode
Skrell potetene og skjær dem i tynne staver, ca. ½ cm tykke.
Legg potetstavene i kaldt vann i 20–30 min for å trekke ut stivelse.
Tørk potetene grundig med rent kjøkkenhåndkle eller papir.
Ha potetene i en bolle og vend med olje, salt og eventuelt ønsket krydder.
Forvarm airfryeren til 180 °C.
Fordel potetene i et jevnt lag i kurven (stek i to omganger om nødvendig).
Stek i 15–20 min. Rist kurven to ganger underveis.
Øk temperaturen til 200 °C de siste 5 minuttene for ekstra sprø fries.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆