drikke
Hjemmelaget ripssaft
Når ripsen er knallrød og moden bør du lage noen flasker med hjemmelaget ripssaft! Slik kan du nyte sommeren til langt ut på høsten.

20min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
1 lvann
1 stkvaniljestang
4 lrips (med stilk)
7 dlsukker
1 tsatamon (per liter silt saft)
Fremgangsmetode
Kok opp vann, splittet vaniljestang og bær i en gryte. La dette trekke i 10 minutter.
Hell dette over i et linklede og la bærene renne av. Bruk god tid. Press bærene forsiktig mot kledet.
Kok opp saften og tilsett sukkeret. La sukkeret langsomt løses opp i saften. Skum av toppen og sil igjen. Mål opp hvor mye saft du har.
Bland inn atamon og hell saften over på sterile glassflasker.
Når du skal lage ripssaft
Bruk 1 del ripssirup til 8 deler kaldt vann. Server med isbiter, appelsinskive og gjerne en myntekvast.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆