Til hovedinnhold
drikke

Hjemmelaget ripssaft

Når ripsen er knallrød og moden bør du lage noen flasker med hjemmelaget ripssaft! Slik kan du nyte sommeren til langt ut på høsten.

Hjemmelaget ripssaft i glass på trefjøl med liten hvit skål friske rips ved siden av. Forskjellige typer flasker med ripssaft i ulike sjatteringer i bakgrunnen.

20min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

1lvann

1stkvaniljestang

4lrips (med stilk)

7dlsukker

1tsatamon (per liter silt saft)

Fremgangsmetode

Kok opp vann, splittet vaniljestang og bær i en gryte. La dette trekke i 10 minutter.
Hell dette over i et linklede og la bærene renne av. Bruk god tid. Press bærene forsiktig mot kledet.
Kok opp saften og tilsett sukkeret. La sukkeret langsomt løses opp i saften. Skum av toppen og sil igjen. Mål opp hvor mye saft du har.
Bland inn atamon og hell saften over på sterile glassflasker.

Når du skal lage ripssaft

Bruk 1 del ripssirup til 8 deler kaldt vann. Server med isbiter, appelsinskive og gjerne en myntekvast.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen