Til hovedinnhold
frukt og grønt

Slik tilbereder du hel artisjokk

Elsker, elsker ikke... Å spise artisjokk handler om ekte kjærlighet. Du river av ett og ett blad, nyter den kjøttfulle delen og gleder deg til å finne hjertet innerst i grønnsaken.

Slik tilbereder du hel artisjokk

45min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

2 porsjoner

Dette trenger du:

2stkartisjokker

1stksitron

2sssalt

Dette trenger du til dipp:

1dlolivenolje

1ssflytende honning

1tsdijonsennep

1feddhvitløk

en halvstksitron

1tshvitvinseddik

1klypesalt

1klypepepper

2stilkerpersille (finhakket)

Fremgangsmetode

Knekk av stilken under selve artiskokkhodet. Her må du ta litt i. Skjær av den aller nederste delen av artisjokken, slik at den kan «stå» flatt.
Kok opp rikelig med vann i en stor kjele. Tilsett salt og en sitron delt i skiver. Kok artisjokkene i 30-45 minutter, avhengig av størrelsen. Artisjokken er ferdigkokt når de innerste bladene lett kan trekkes ut.
Lag dippen ved å piske sammen olivenolje, honning og sennep. Finhakk hvitløksfeddet til det er fint som en mos. Bland inn.
Smak til dippen med sitronsaft, hvitvinseddik, salt og pepper. Bland inn finhakket persille til slutt.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn