syltetøy og marmelade
Hjemmelaget solbærsyltetøy
Putt solbær i en kjele med sukker og litt vann, kok opp – og du kan nyte ditt eget, deilige solbærsyltetøy hele vinteren!
30min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
1 porsjoner
1 kgsolbær
1 og en halv dlvann
3 dlsukker
Fremgangsmetode
Rens bærene godt slik at du kvitter deg med dårlige bær før du starter.
Kok bærene til alt er gjennomkokt. Rør av og til. Det er viktig å få gjennomkokt alle bærene på kortest mulig koketid. Derfor bør det kokes små porsjoner av gangen.
Tilsett sukker når bærene er ferdig kokt, etter ca. 8-10 minutter.
Rør godt og gi syltetøyet et nytt oppkok. Alt sukker må være oppløst.
Fyll syltetøyet straks over på rene glass eller krukker. Det må fylles helt opp, slik at det blir minst mulig luft under lokket. Ikke la det renne over. Tørk av kantene med en ren klut.
Lukk glassene med en gang og avkjøl syltetøyet. Sjekk deretter om lokket er skrudd godt nok til.
Syltetøyet oppbevares mørkt og kjølig.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆