syltetøy og marmelade
Julekrydret eplemos
Hjemmelaget eplemos med masse gode julekrydder er en herlig spiselig julegave! Spis den som syltetøy, i kaker eller til dessert med vaniljekrem, eller is.

15min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1kgepler
1dlvann
1stkstjerneanis
4stknellikspiker
1stkkanelstang
en fjerdedeltsmalt muskat
en fjerdedelstksitron (saften av)
1dlsukker
Fremgangsmetode
Skrell eplene, fjern kjernehusene og skjær eplene i grove terninger.
Småkok eplene med vann, krydder og sitronsaft på middels varme til de er myke.
Rør inn sukkeret og smak til. La det småkoke videre i 5 minutter.
Ta ut krydderne, hell mosen over på varme glass og sett på lokk med en gang.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆