10min / 45min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 kgplommer
2 dlvann
1 kgsukker
1 tskanel
en halv sssitronsaft
1 stkkanelstang
1 sssmør
Fremgangsmetode
Del plommene i to og fjern plommesteinen. Grovhakk alle plommene. Varm opp en kjele til middels høy varme, tilsett plommene og vannet. Kok opp, og sett ned varmen. La plommene småkoke i 10 minutter til plommene er møre, men ikke helt myke.
Tilsett sukker, kanel og sitronsaft. Rør rundt til sukkeret er oppløst. Sett deretter opp varmen og kok opp i omtrent 10 minutter. Hvis du har et sukkertermometer så skal temperaturen være 105 grader når syltetøyet er ferdig.
Ta syltetøyet av varmen og tilsett kanelstangen og smøret. Rør rundt. Avkjøl syltetøyet i minst 15 minutter før du har det over på steriliserte syltetøyglass.
Syltetøyet har en holdbarhet på omtrent et år så lenge du har helt steriliserte glass. Sett plommesyltetøyet kjølig dersom du åpner det.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆