syltetøy og marmelade
Spenstig chilimarmelade med aprikos
Med pikant chilimarmelade på bordet kan vi garantere at ostefatet blir alt annet enn kjedelig. Det fargerike tilbehøret passer også på en saftig gourmetburger eller i en spennende marinade.
1t / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
50 grød chili
50 grød paprika
4 stktørkede aprikoser
1 og en halv dleplecidereddik
200 gsyltesukker (eller 200 g sukker + 20 g fruktpektin)
Fremgangsmetode
Oppskriften gir ca. 2,5 - 3 dl marmelade.
Rens chili og paprika: fjern stilkfestene, del i to på langs, ta bort frø og skillevegger.
Kjør chili, paprika og aprikos i food processor eller med stavmikser. Det skal bli finhakket men ikke mos, så ikke kjør for lenge.
Kok opp eplesidereddik og syltesukker under omrøring. Tilsett chiliblandingen, senk temperaturen og la alt småkoke i 15 minutter
La marmeladen avkjøles i kasserollen i ca. 40 minutter til den begynner å tykne. Hell over på varme og rene glass. Sett på lokk, snu opp ned og avkjøl helt.
Tips!
Bruk mer chili enn paprika dersom du vil ha sterkere smak. Tørket aprikos kan erstattes med revet appelsinskall.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆