Til hovedinnhold
syltetøy og marmelade

Spenstig chilimarmelade med aprikos

Med pikant chilimarmelade på bordet kan vi garantere at ostefatet blir alt annet enn kjedelig. Det fargerike tilbehøret passer også på en saftig gourmetburger eller i en spennende marinade.

Ostefat med flere oster og et glass og en skål med chilimarmelade, brødpinner, kjeks og rød chili.

1t / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

50grød chili

50grød paprika

4stktørkede aprikoser

1 og en halvdleplecidereddik

200gsyltesukker (eller 200 g sukker + 20 g fruktpektin)

Fremgangsmetode

Oppskriften gir ca. 2,5 - 3 dl marmelade.
Rens chili og paprika: fjern stilkfestene, del i to på langs, ta bort frø og skillevegger.
Kjør chili, paprika og aprikos i food processor eller med stavmikser. Det skal bli finhakket men ikke mos, så ikke kjør for lenge.
Kok opp eplesidereddik og syltesukker under omrøring. Tilsett chiliblandingen, senk temperaturen og la alt småkoke i 15 minutter
La marmeladen avkjøles i kasserollen i ca. 40 minutter til den begynner å tykne. Hell over på varme og rene glass. Sett på lokk, snu opp ned og avkjøl helt.

Tips!

Bruk mer chili enn paprika dersom du vil ha sterkere smak. Tørket aprikos kan erstattes med revet appelsinskall.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit