syltetøy og marmelade
Vårt beste rørte jordbærsyltetøy
Sommerlykke er en brødskive med smør og rørt jordbærsyltetøy. Med denne oppskriften kan du ta vare på den gode sommersmaken lenge.
![Rørte jordbær på to brødskiver, servert på trefjøl, med revet sitronskall rundt. Glass med rørte jordbær, og hvit bolle med ferske jordbær i bakgrunnen.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/1yrRIlNHUsKc8JQs4hVUYH/1e5f640acdf90b604b9acf2d0029dbe2/jordbarsyltetoy-pa-brodskive.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
20min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
4 kgjordbær
1 kgsukker
1 posefrysepulver (45 gram)
1 stksitron (kun revet skall, kan sløyfes)
Fremgangsmetode
Rens og skyll jordbærene i iskaldt vann. Tørk lett med kjøkkenhåndkle.
Ha en tredjedel av bærene i en stor bolle og mos sammen med sukker og frysetøy. Bruk en potetstamper eller visp med håndmikser til du har en relativt klumpfri røre.
Del resten av jordbærene i fire og vend inn i jordbærrøren.
Skyll sitronen og tørk godt. Bruk fint rivjern til å rive det gule på skallet. Du kan også bruke et zestjern. Rør sitronskallet inn i jordbærsyltetøyet.
Hell det rørte syltetøyet over på solide oppbevaringsposer med lynlås. Husk å merke posene med innhold og dato.
Legg posene flatt i frysen, så tiner syltetøyet raskt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆ ▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆