kylling
Kyllingspyd med ingefær og chili
Det er få ting som slår et skikkelig godt grillspyd! Prøv for eksempel dette spicy kyllingspydet med grønnsaker og hjemmelaget marinade!
![Grillede kyllingspyd med rød og grønn paprika, fersk koriander og hjemmelaget ingefær- og chilimarinade. Servert i ildfast form med grillede sitroner.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/2KSRmiTnRBFulOMuCeyaM6/146ddd32d58510a0b6d60097a9d1919b/grillspyd_i_ildfast_form_med_sitroner.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
10min / 1t 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
2 porsjoner
Ingefær- og chilimarinade:
en halv dlolivenolje
2 feddfinhakket hvitløk
2 ssrevet ingefær
1 stkfinhakket rød chili
1 sssitronsaft
1 tshonning
Kyllingspyd:
2 stkkyllingfilet
1 stkrød paprika
1 stkgrønn paprika
1 stkrødløk
1 ssolivenolje
Fremgangsmetode
Marinade
Ha olivenolje i en skål og bland inn resten av ingrediensene. Rør godt.
Kyllingspyd
Del kyllingfileten i biter og hell over ingefær- og chilimarinaden. Bland dette godt sammen. La det gjerne stå en time i kjøleskapet, for å få smakene til å utvikle seg.
Tre paprika, rødløk og kylling på grillspyd. Pensle olivenolje på grønnsakene før steking. Stek grillspydene et par minutter på hver side.
Deretter steker du grillspydene i ca. 10 minutter på indirekte varme. Server gjerne med gode salater til.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆