Til hovedinnhold
grillmat

Dressinger

Hjemmelaget tilbehør til grillmat, brødskiven, eller som en dipp til salte kjeks i sommervarmen.

1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Konfiterte tomater:

500gcherrytomater

3tssukker

Extra virgin olivenolje

salt

rosmarin (eller basilikum)

Oliventapenade:

200gsorte oliven uten sten

1stkfedd hvitløk

5stksoltørkede tomater

8stkbasilikum (blader)

1sssitronsaft

2sspinjekjerner

2ssExtra virgin olivenolje

Røbetkremost:

200gkremost

250grødbet (kokt og skrelt)

12sssitronsaft

salt og pepper

Fremgangsmetode

Slik lager du konfiterte tomater

Skyll tomatene og del i to. Fordel i en «kurv» lagd av aluminiumsfolie eller bakepapir på stekebrett. Hell dråper med olje over tomatene og strø salt, pepper og urter over.
Grilles på jevn varme med åpent lokk for luft. Stekes til tomatene har en tørr overflate, men er myke inni.
Server eller oppbevar på glass med olje

Slik lager du oliventapenade

Ha alle ingredienser utenom olivenoljen i en bolle, og mos med stavmikser til blandingen får tykk konsistens.
Rør inn olivenolje og server som dipp eller tilbehør til burger.

Slik lager du rødbetkremost

Ha kremost og kokt rødbete i grove biter i en blender. Kjør alt slett til en vakker rosa krem.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn