grillmat
Dressinger
Hjemmelaget tilbehør til grillmat, brødskiven, eller som en dipp til salte kjeks i sommervarmen.
1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Konfiterte tomater:
500 gcherrytomater
3 tssukker
Extra virgin olivenolje
salt
rosmarin (eller basilikum)
Oliventapenade:
200 gsorte oliven uten sten
1 stkfedd hvitløk
5 stksoltørkede tomater
8 stkbasilikum (blader)
1 sssitronsaft
2 sspinjekjerner
2 ssExtra virgin olivenolje
Røbetkremost:
200 gkremost
250 grødbet (kokt og skrelt)
12 sssitronsaft
salt og pepper
Fremgangsmetode
Slik lager du konfiterte tomater
Skyll tomatene og del i to. Fordel i en «kurv» lagd av aluminiumsfolie eller bakepapir på stekebrett. Hell dråper med olje over tomatene og strø salt, pepper og urter over.
Grilles på jevn varme med åpent lokk for luft. Stekes til tomatene har en tørr overflate, men er myke inni.
Server eller oppbevar på glass med olje
Slik lager du oliventapenade
Ha alle ingredienser utenom olivenoljen i en bolle, og mos med stavmikser til blandingen får tykk konsistens.
Rør inn olivenolje og server som dipp eller tilbehør til burger.
Slik lager du rødbetkremost
Ha kremost og kokt rødbete i grove biter i en blender. Kjør alt slett til en vakker rosa krem.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper.