laks
Grillet laks med sitrusmarinert avokado- og mangosalat
Grillet laks er enkel og deilig sommermat, spesielt når den tilberedes på grillen, og serveres med en fruktig og frisk sitrusmarinert avokado- og mangosalat!
![Ett stykke grillet laks med sitrusmarinert avokado- og mangosalat, servert på hvit tallerken med rødt bestikk ved siden av.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/4ADOPZUHJ47RxjVv2clMBc/3b826baff7d8aa655f77a1865031be43/Grillet_laks_med_sitrusmarinert_avokado-_og_mangosalat.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
6min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
600 glaksefilet
Avokado- og mangosalsa:
1 stkavokado
1 stkmango
1 stkrød paprika
1 stkrødløk
en halv stkrød chili
1 buntfersk koriander
1 stklime (kun saften)
1 stksitron (kun saften)
1 tssesamolje
1 ssfersk revet ingefær
4 sssoyasaus
Fremgangsmetode
Skjær avokado og mango i terninger. Finhakk paprika, rødløk, chili og koriander.
Rør sammen limesaft, sitronsaft, sesamolje, fersk revet ingefær og soyasaus i en bolle. Vend sammen med de hakkede grønnsakene og frukten.
Grill laksen på direkte varme i 3 min på hver side, eller til den er så gjennomstekt du liker den.
Servér den grillede laksen på en seng av sitrusmarinert avokado- og mangosalat.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆