Til hovedinnhold
helgemat

Inviter til retromiddag med Raclette

Du har kanskje et raclettejern stående øverst oppe på skapet? Få det ned på bordet og inviter venner til ekte retrofest.

Inviter til retromiddag med Raclette

20min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

800gRaclette ost (Port salut fungerer også)

1stkbaguette

20stksmåpoteter

1buntfriske urter (timian og rosmarin er gode valg)

1buntasparges

2ssolivenolje (ca.)

Dette trenger du til gremolata:

en halvdlolivenolje (ca.)

1feddhvitløk

1klypesalt og pepper (smak til)

1buntbladpersille (vasket)

en halvstksitron (saft og skall)

Fremgangsmetode

Potetene: Start med å skjære potetene i skiver. Forkok dem i lettsaltet vann til de er nesten møre. Så legger du dem i en skål sammen med litt olivenolje, salt, pepper og urter - timian eller rosmarin er gode valg.
Disse kan nå gå på raclettestekeplaten. Den herlige urtesmaken setter seg i potetene og går veldig godt sammen både smeltet ost og den deilige gremolataen.
Baguetten: Skjær den i skiver og legg i en brødkurv. Skivene kan grilles på stekebrettet eller du kan gjøre det i ovnen før servering.
Et tips er å gni et halvt hvitløksfedd på brødoverflaten før du spiser det med osten og resten av tilbehøret. Litt deilig Extra virgin olivenolje over er også nydelig.
Du kan sette frem skåler med olivenolje, hvitløksfedd og litt godt flaksalt på bordet, så kan gjestene selv krydre brødet.
Asparges: Knekk av det nederste leddet og del aspargesene i to på langs. Disse stekes som de er rett på stekebrettet. Kombinasjonen asparges og ost er fantastisk.
Gremolata: Kjør persille, sitronskall- og saft sammen med hvitløk, litt salt, pepper og deilig olivenolje til en fin paste med en stavmikser eller i en blender. Denne sausen er perfekt til både den fete osten, grønnsakene og brødet.
Osten: Skjær osten i skiver. Nå kan du smelte ost og ha den på retten din, som består av grillet brød, stekte poteter, asparges og deilig gremolata.
Det er ikke noe i veien for å servere en grønn salat til denne retten.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn