ost
Raclette med urtepoteter og gremolata
Du har kanskje et raclettejern stående øverst oppe på skapet? Få det ned på bordet og inviter venner til ekte retrofest.
20min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
800 gRaclette ost (Port salut fungerer også)
1 stkbaguette
20 stksmåpoteter
1 buntfriske urter (timian og rosmarin er gode valg)
1 buntasparges
2 ssolivenolje (ca.)
Dette trenger du til gremolata:
en halv dlolivenolje (ca.)
1 feddhvitløk
1 klypesalt og pepper (smak til)
1 buntbladpersille (vasket)
en halv stksitron (saft og skall)
Fremgangsmetode
Potetene: Start med å skjære potetene i skiver. Forkok dem i lettsaltet vann til de er nesten møre. Så legger du dem i en skål sammen med litt olivenolje, salt, pepper og urter - timian eller rosmarin er gode valg.
Disse kan nå gå på raclettestekeplaten. Den herlige urtesmaken setter seg i potetene og går veldig godt sammen både smeltet ost og den deilige gremolataen.
Baguetten: Skjær den i skiver og legg i en brødkurv. Skivene kan grilles på stekebrettet eller du kan gjøre det i ovnen før servering.
Et tips er å gni et halvt hvitløksfedd på brødoverflaten før du spiser det med osten og resten av tilbehøret. Litt deilig Extra virgin olivenolje over er også nydelig.
Du kan sette frem skåler med olivenolje, hvitløksfedd og litt godt flaksalt på bordet, så kan gjestene selv krydre brødet.
Asparges: Knekk av det nederste leddet og del aspargesene i to på langs. Disse stekes som de er rett på stekebrettet. Kombinasjonen asparges og ost er fantastisk.
Gremolata: Kjør persille, sitronskall- og saft sammen med hvitløk, litt salt, pepper og deilig olivenolje til en fin paste med en stavmikser eller i en blender. Denne sausen er perfekt til både den fete osten, grønnsakene og brødet.
Osten: Skjær osten i skiver. Nå kan du smelte ost og ha den på retten din, som består av grillet brød, stekte poteter, asparges og deilig gremolata.
Det er ikke noe i veien for å servere en grønn salat til denne retten.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆