Til hovedinnhold
julemat

Brune pinner

Ikke la deg lure av navnet. Disse beskjedne, brune pinnene er kanskje julens beste småkaker!

Brune pinner

10min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

10 porsjoner

Dette trenger du:

200gromtemperert smør

200gsukker

1stkeggeplomme

1ssmørk sirup

en halvtskanel

1tsvaniljesukker

1tsnatron

300ghvetemel

Pensling:

1stkegg (vispet)

1dlperlesukker

1dlhakkede mandler

Fremgangsmetode

Oppskriften gir ca. 60 pinner.
Rør smør og sukker godt. Tilsett resten av ingrediensene og elt deigen forsiktig.
Del kakedeigen i fire emner som du triller til pølser.
Sett pølsene på stekebrett med bakepapir, og trykk dem litt flate.
Pensle med det sammenvispede egget, og dryss med sukker og mandler.
Stek kakene i ca. 10 minutter på 175 C.
Skjær kakene i skrå pinner mens de fortsatt er varme og står på stekebrettet. Flytt kakene over på rist når de har kjølnet litt.
Oppbevares i tett kakeboks.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn