Til hovedinnhold
kål

Enkel surkål

Tradisjonell surkål hører med til julematen. Den er aller best om du lager den selv, og her får du oppskriften som går lekende lett!

Hjemmelaget surkål i grå keramikkbolle, med gullskje ved siden av. Surkålen er pyntet med karve og fersk bladpersille.

40min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1stkhodekål (liten)

2stkepler (raspet)

1tssalt

2tskarve

2 og en halvdlkraft eller buljong

2ts7% eddik

2tssukker

Fremgangsmetode

Finsnitt hodekålen i strimler, ikke bruk den tykke midtstilken. Legg lagvis med eple, salt og karve i en kjele.
Tilsett kraft eller buljong og småkok under lokk i ca. 40 minutter.
Rør om av og til, og smak til med eddik og sukker til slutt.
Hvis ønskelig bland inn litt ribbefett i surkålen for ekstra smak før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit