grøt og frokostblanding
Fløyelsmyk risgrøt med smak av jul
Risgrøt er en viktig del av juletradisjonen. Prøv denne deilige risgrøten i år - med aromatiske krydder og appelsinskall for en ekstra smak av jul!
![Fløyelsmyk risgrøt i tallerken med kanel og smørøye](/assets/contentful/b26eki8n3vte/2161C3IaVEeGvNEyHCSHpK/303b5ff91111890ac1e7f58d13f2fb17/risgrot-hovedbilde.jpg?preset=large&dpr=2&q=75)
25min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 dlgrøtris
4 dlvann
1 stkkanelstang
1 stkvaniljestang
3 stkstjerneanis
1 stkappelsin (kun skallet)
1 lhelmelk
1 tssalt
1 stkmandel
1 dæsjsmør (sukker og kanel til topping)
Fremgangsmetode
Skyll riskornene før bruk.
Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha både vaniljestangen og frøene over i en gryte.
Bruk en grønnsaksskreller og skrell appelsinskallet i brede remser. Prøv å kun få med den oransje delen av skallet, og ikke det hvite under. Ha det i gryta sammen med stjerneanis og kanelstang. Hell på vann og kok risen i 10 minutter.
Spe på med melken og kok videre over svak varme. Fisk ut kanelstang, vaniljestang, stjerneanis og appelsinskallet før grøten tykner. Rør ofte så det ikke svir seg i bunn.
Tilsett salt og bland godt inn. (Tilsett en mandel om du vil).
Server grøten med smørøye, sukker og kanel på toppen!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆