grøt og frokostblanding
Fløyelsmyk risgrøt med smak av jul
Risgrøt er en viktig del av juletradisjonene. Prøv denne deilige risgrøten med aromatiske krydder og appelsinskall for en ekstra smak av jul!
30min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 dlgrøtris
4 dlvann
1 stkkanelstang
1 stkvaniljestang
3 stkstjerneanis
1 stkappelsin (kun skallet)
1 lhelmelk
1 tssalt
1 dæsjsmør (sukker og kanel til topping)
Fremgangsmetode
Skyll riskornene før bruk.
Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha både vaniljestangen og frøene over i en gryte.
Bruk en grønnsaksskreller og skrell appelsinskallet i brede remser. Prøv å kun få med den oransje delen av skallet, og ikke det hvite under. Ha det i gryta sammen med stjerneanis og kanelstang. Hell på vann og kok risen i 10 minutter.
Spe på med melken og kok videre over svak varme. Fisk ut kanelstang, vaniljestang, stjerneanis og appelsinskallet før grøten tykner. Rør ofte så det ikke svir seg i bunn.
Tilsett salt, og rør godt inn.
Server grøten med smørøye, sukker og kanel på toppen!
Tips!
Tradisjonell risgrøt serveres ofte med en gjemt skåldet mandel i gryta. Det er konkurranse om å få mandelen, og vinneren får gjerne en marsipangris i premie!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆