Til hovedinnhold
grøt og frokostblanding

Fløyelsmyk risgrøt med smak av jul

Risgrøt er en viktig del av juletradisjonene. Prøv denne deilige risgrøten med aromatiske krydder og appelsinskall for en ekstra smak av jul!

Fløyelsmyk risgrøt servert i dyp grå tallerken med smørøye og kanel. Tallerkenen står på bord med mørkeblå fløyelsduk, julekuler og skåler med sukker og kanel.

30min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

2dlgrøtris

4dlvann

1stkkanelstang

1stkvaniljestang

3stkstjerneanis

1stkappelsin (kun skallet)

1lhelmelk

1tssalt

1dæsjsmør (sukker og kanel til topping)

Fremgangsmetode

Skyll riskornene før bruk.
Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha både vaniljestangen og frøene over i en gryte.
Bruk en grønnsaksskreller og skrell appelsinskallet i brede remser. Prøv å kun få med den oransje delen av skallet, og ikke det hvite under. Ha det i gryta sammen med stjerneanis og kanelstang. Hell på vann og kok risen i 10 minutter.
Spe på med melken og kok videre over svak varme. Fisk ut kanelstang, vaniljestang, stjerneanis og appelsinskallet før grøten tykner. Rør ofte så det ikke svir seg i bunn.
Tilsett salt, og rør godt inn.
Server grøten med smørøye, sukker og kanel på toppen!

Tips!

Tradisjonell risgrøt serveres ofte med en gjemt skåldet mandel i gryta. Det er konkurranse om å få mandelen, og vinneren får gjerne en marsipangris i premie!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit